Pelastuksen tie

 

Elämäsi voi muuttua

Rikollisuus, taloudelliset ongelmat ja inhimillinen kärsimys näyttävät tulleen maailmaan jäädäkseen. Monet ihmiset kokevat tulevaisuuden epävarmaksi. Jeesus tarjoaa vaihtoehdon. Hän ilmoittaa Raamatussa, että ihmisen on mahdollista saada rauha Jumalan kanssa. Jeesus on tie sovintoon ihmisen ja Jumalan välillä.

Voiman muutokseen saa Jeesukselta. Raamattu kertoo Jeesuksen syntymästä, opetuksista, kuolemasta ja ylösnousemuksesta. Se välittää myös tiedon siitä, mitä Jeesus meille tarjoaa: rakkautta, anteeksiantamusta ja uuden alun elämälle.
Tämä kirja kertoo, mitä tarkoittaa, että joku tuntee Jeesuksen henkilökohtaisesti.

 

Miksi Jumala on kiinnostunut sinusta

Jumala loi sinut. Hän rakastaa sinua niin paljon, että haluaa sinun viettävän ikuisuuden kanssaan. Jeesus sanoo: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Evankeliumi Johanneksen mukaan 3:16)

Profeetta Jeremia kertoo Jumalan ajatuksista sinua kohtaan: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jeremian kirja 29:11)

Jeesus tuli maailmaan sen vuoksi, että oppisimme tuntemaan Jumalan henkilökohtaisesti. Jeesus myös antaa elämäämme tarkoituksen.

 

Voitko pelastaa itsesi?

Jumalan alkuperäinen tarkoitus oli, että meillä olisi läheinen suhde ja tiivis yhteys hänen kanssaan. Olemme kuitenkin luonnostamme itsepäisiä ja itsekkäitä ja usein myös kykenemättömiä elämään lupaustemme mukaan.

Tosiasia on, että tarvitsemme Jeesusta. Raamatussa sanotaan: ”Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta” (Paavalin kirje roomalaisille 3:23). Hyvistä yrityksistämme huolimatta me toimimme omin päin ja kompastelemme. Se voi olla aktiivista kapinaa Jumalaa vastaan tai passiivista välinpitämättömyyttä. Raamattu kutsuu tällaisia asenteita synniksi. Synti tarkoittaa hengellistä, henkistä, fyysistä ja iankaikkista eroa Jumalasta, sillä “synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Paavalin kirje roomalaisille 6:23).

Yritämme omin voimin tavoittaa Jumalaa, mutta se ei onnistu. Hyvät tekomme tai uuden filosofian tai elämäntavan omaksuminen eivät riitä. Emme milloinkaan pysty omin voimin olemaan tekemättä vääriä tekoja.

 

Usko

Kun Jeesus Kristus antoi elämänsä puolestamme, hän avasi ainoan tien ystävyyteen Jumalan kanssa.

Jeesuksen kautta voimme kokea Jumalan rakkauden ja oppia tuntemaan Jumalaa ja hänen tahtoansa elämäämme varten.

Synti erottaa meidät Jumalasta. Jeesus kuoli ristillä Golgata-nimisellä kukkulalla Jerusalemin ulkopuolella ja otti päälleen rangaistuksen, joka kuuluu meille väärien tekojemme tähden. Jeesus huusi ristillä: ”Se on täytetty.” Jeesuksen tarjoama sovitus on täydellinen ja riittävä. Siihen ei tarvitse eikä voi lisätä mitään. Sen voi vain ottaa vastaan.

Sen sijaan, että yrittäisimme itse saavuttaa Jumalan ponnisteluillamme, voimme yksinkertaisesti vastaanottaa Jeesuksen tarjoaman armon. Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Evankeliumi Johanneksen mukaan 14:6)

Jeesus sanoo myös: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.” (Evankeliumi Johanneksen mukaan 11:25,26)

 

Rakkaus

Jeesus ei ainoastaan kuollut meidän syntiemme tähden, hän myös nousi kuolleista! Hän voitti kuoleman vallan. Siksi hän voi antaa meille iankaikkisen elämän. Kun otamme vastaan Jeesuksen Kristuksen Pelastajana ja Herrana, saamme syntimme anteeksi. Samalla alamme kokea hänen rakkauttansa, ja elämämme tarkoitus alkaa kirkastua.Jeesuksen vastaanottaminen merkitsee, että uskot Jeesuksen olevan Jumalan Poika ja syntiesi sovittaja.

Jeesuksen sovitustyön vastaanottamista voi kuvata vertauksella junasta, joka on matkalla tietylle pääteasemalle. Pääteaseman nimi on taivas. Jos ihminen ei astu junaan, hän ei voi päästä pääteasemalle. Ihmistä ei auta se, että hän tietää, mihin juna on menossa. Hänen on noustava junaan. Matkalippu on jo maksettu — lipun osti Jeesus.

Usko ei tarkoita vain sen asian älyllistä hyväksymistä, että Jeesus on Jumalan Poika. Jeesus odottaa, että sitoudut häneen henkilökohtaisesti. Jos teet sen, teet elämäsi tärkeimmän ja parhaan päätöksen.

Sitoutuminen tapahtuu, kun käännyn Jumalan puoleen. Tunnustan, että olen tehnyt väärin Jumalaa, lähimmäistäni ja itseäni kohtaan ja pyydän syntiäni anteeksi Jumalalta. Silloin hän tulee elämääni todelliseksi muutosvoimaksi. Kun olet valmis tähän päätökseen, sano se Jumalalle. Jos et tiedä, mitä sanoisit, rukoile vaikka näin:

”Herra Jeesus Kristus, tunnustan sinulle syntini.
Kadun pahoja tekojani.
Anna ne minulle anteeksi ja ota minut lapseksesi.
Haluan kääntyä pois kaikesta, minkä tiedän vääräksi.
Uskon, että olet Jeesus Kristus, Jumalan ainoa Poika, ja että sinä kuolit
puolestani sovittaaksesi syntini Golgatalla.
Tahdon seurata sinua.
Tahdon tunnustaa sinut Herrakseni myös ihmisten edessä. Täytä minut
Pyhällä Hengelläsi. Auta minua ymmärtämään Raamattua.
Kiitos, että lupauksesi mukaan olen nyt Jumalan lapsi, saan uskoa syntini
anteeksi ja olet kanssani koko ajan. Aamen.”

Rukoiltuasi tämän Jeesus Kristus tulee elämääsi niin kuin Hän on luvannut.

Kun hyväksyt sen, mitä Jeesus teki puolestasi, sinusta on tullut Jumalan perheen jäsen. Kun tunnustamme syntimme, saamme ne anteeksi. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen saa iankaikkisen elämän. Se alkaa jo maan päällä ja jatkuu taivaassa, Jumalan luona.

Kun otamme vastaan Jeesuksen sovitustyön, saamme voiman tulla Jumalan lapsiksi. Jumala lupaa sanassaan: ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.” (Evankeliumi Johanneksen mukaan 1:12) Syntivelkamme on sovitettu. Kun tunnustat syntisi, Jumala antaa syntisi anteeksi. Jumala lupaa sinulle ikuisen asuinsijan luonaan.